Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry pomysł jak nam zostanie ziemniaków z obiadu :)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa (ja mielę w maszynce). Drożdże rozrobić z mlekiem. W misce utrzeć mikserem ziemniaki, jajka, mąka, drożdże, masło, sól. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć z obu stron. Racuchy podawać gorące z kwaśną śmietaną. Smacznego