Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry pomysł jak nam zostanie ziemniaków z obiadu :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8230
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2815
Polecam.
Odsłon: 1448
Polecam.
Odsłon: 430
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8230
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2815
Polecam.
Odsłon: 1448
Polecam.
Odsłon: 430
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa (ja mielę w maszynce). Drożdże rozrobić z mlekiem. W misce utrzeć mikserem ziemniaki, jajka, mąka, drożdże, masło, sól. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć z obu stron. Racuchy podawać gorące z kwaśną śmietaną. Smacznego