Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry pomysł jak nam zostanie ziemniaków z obiadu :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 755
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1560
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8924
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 755
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1560
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8924
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa (ja mielę w maszynce). Drożdże rozrobić z mlekiem. W misce utrzeć mikserem ziemniaki, jajka, mąka, drożdże, masło, sól. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć z obu stron. Racuchy podawać gorące z kwaśną śmietaną. Smacznego