Do góry

Dania główne Przepis na:

Ratatouille - ratatuj z pieczarkami

Ratatouille - ratatuj z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5157

Dodano:

Odsłon: 5278

Po prostu pycha....

Składniki

  • około 250g. kiełbasy typu ślaska (ja użyłam swojskiej kiełbasy)
  • 250g. pieczarek
  • po 1 małej papryce zółtej i czerwonej
  • 1-2 cebule
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 2-3 łyżeczkii koncentratu pomidorowego
  • Dodatkowo: ostra papryka, pieprz, kucharek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki oraz paprykę obrać i pokroić (pieczarki w plastry paprykę w kostkę)
    Pieczarki przełożyć do rondelka z około 2 łyżkami margaryny (można dodać odrobinę soku z cytryny aby pieczarki pozostały jasne)
    Następnie paprykę, dusić na wolnym ogniu około 10min.

    Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę oraz kiełbasę.
    Ponownie dusimy kilka min. na koniec dodajemy ogórki oraz koncentrat pomidorowy (jeśli ktoś nie chce można pominąć koncentrat) i doprawiamy do smaku ostrą papryką, kucharkiem lub inną dowolną przyprawą i pieprzem....

  2. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 stycznia 2014 Znawca się znalazł.
To dodatek do dania głównego,więc śmiało można dodać mięso,przyrządzone osobno.Czepiłeś(aś)się mięsa,ale pieczarek też nie zawiera.Przepis dobry,ludzie uprzedzeni.Tutaj na porządku dziennym.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mojpuplus 06 stycznia 2014 Tylko ze ratatuj nie zawiera miesa a tym bardziej kiełbasy

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 września 2013 zapowiada się bardzo pysznie :), zabieram :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń