Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, małokaloryczne, kolorowe, smaczne
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 187
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20150
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 187
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20150
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Cebule posiekać, a pozostałe warzywa pokroić na duże kawałki.
Cebulę podsmażyć na oliwie. Kiedy zbrązowieje dodać pomidory, zmiażdżone 2 ząbki czosnku, a po kilku minutach paprykę oraz przyprawy.
Chwilę dusić pod przykryciem, dodać cukinie i bakłażana. Dusić jeszcze 10 minut.
Krewetki rozmrozić a następnie lekko osolić i skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać oliwę z dodatkiem masła na patelni i podsmażyć krewetki z obu stron. W między czasie dorzucić pokrojony w plasterki czosnek ( 4 ząbki) oraz posiekaną natkę.