Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, małokaloryczne, kolorowe, smaczne
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 702
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 702
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Cebule posiekać, a pozostałe warzywa pokroić na duże kawałki.
Cebulę podsmażyć na oliwie. Kiedy zbrązowieje dodać pomidory, zmiażdżone 2 ząbki czosnku, a po kilku minutach paprykę oraz przyprawy.
Chwilę dusić pod przykryciem, dodać cukinie i bakłażana. Dusić jeszcze 10 minut.
Krewetki rozmrozić a następnie lekko osolić i skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać oliwę z dodatkiem masła na patelni i podsmażyć krewetki z obu stron. W między czasie dorzucić pokrojony w plasterki czosnek ( 4 ząbki) oraz posiekaną natkę.