Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, małokaloryczne, kolorowe, smaczne
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Cebule posiekać, a pozostałe warzywa pokroić na duże kawałki.
Cebulę podsmażyć na oliwie. Kiedy zbrązowieje dodać pomidory, zmiażdżone 2 ząbki czosnku, a po kilku minutach paprykę oraz przyprawy.
Chwilę dusić pod przykryciem, dodać cukinie i bakłażana. Dusić jeszcze 10 minut.
Krewetki rozmrozić a następnie lekko osolić i skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać oliwę z dodatkiem masła na patelni i podsmażyć krewetki z obu stron. W między czasie dorzucić pokrojony w plasterki czosnek ( 4 ząbki) oraz posiekaną natkę.