Do góry

Dania główne Przepis na:

Ratatouille z krewetkami

Ratatouille z krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2591

Dodano:

Odsłon: 4776

Zdrowe, małokaloryczne, kolorowe, smaczne

Składniki

  • cukinia, 2
  • bakłażan, 1
  • pomidory, 500 g
  • cebula, 2
  • czosnek, 6 ząbków
  • papryka, 2
  • pieprz, do smaku
  • sól, do smaku
  • Natka pietruszki
  • krewetki, opakowanie
  • oliwa z oliwek
  • zioła prowansalskie, 3 łyżeczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ratatouille z krewetkami

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Cebule posiekać, a pozostałe warzywa pokroić na duże kawałki.

  2. Cebulę podsmażyć na oliwie. Kiedy zbrązowieje dodać pomidory, zmiażdżone 2 ząbki czosnku, a po kilku minutach paprykę oraz przyprawy.

  3. Chwilę dusić pod przykryciem, dodać cukinie i bakłażana. Dusić jeszcze 10 minut.

  4. Krewetki rozmrozić a następnie lekko osolić i skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać oliwę z dodatkiem masła na patelni i podsmażyć krewetki z obu stron. W między czasie dorzucić pokrojony w plasterki czosnek ( 4 ząbki) oraz posiekaną natkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń