Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy dania, które robi się szybko i zarazem są smaczne.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98986
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98986
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.
2. Kiedy mięso jest już prawię miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki.
3. Podlewamy wodą i dodajemy pokrojoną w paseczki papryki.
4. Ogórki kroimy drobno, przekładamy do mięsa. 5. Doprawiamy chili.
6. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i łączymy z mięsem. 7. Chwilę gotujemy.
8. Danie gotowe, można podawać z kluskami śląskim. 9. Smacznego.