Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z suszonymi grzybami i warzywami. Aromatyczne i sycące
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 813
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 505
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 813
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 505
Składniki
Grzyby gotujemy na małym ogniu ok 30-40 minut. Po ugotowaniu kroimy je paseczki. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale do wody dodajemy połowę wywaru z wcześniej ugotowanych grzybów. Warzywa obieramy i ścinamy na tarce, cebulę kroimy w kostkę. Na oleju smażymy warzywa, dodajemy grzyby, ugotowany ryż a na końcu przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku.