Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne bardzo sycące danie :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę pokrój drobno, zielone części również. Bulion wymieszaj z białym winem. W garnku rozpuść 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną cebulę (bez zielonego) i zgnieciony ząbek czosnku. W drugim garnku lub na patelni, na maśle podsmaż pokrojone w grubą kostkę grzyby, doprawione pieprzem, solą i rozmarynem. Grzyby przełóż do podsmażonej cebuli, do tego dodaj ryż i podsmażaj przez chwilę, cały czas mieszając. Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojone w kostkę mięso, doprawione solą i pieprzem oraz zgniecionym ząbkiem czosnku.
Domieszaj bulion, gotuj na małym ogniu ciągle mieszając, dodaj mięso i gotuj aż płyn prawie się wygotuje, a ryż będzie miękki ale jędrny. Na koniec dodaj parmezan i 1 łyżkę masła, wymieszaj. Przed podaniem dodaj zielone części cebuli. Smacznego! Kwiecień, 2010r.