Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne bardzo sycące danie :)
Polecam.
Odsłon: 192
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 192
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Cebulę pokrój drobno, zielone części również. Bulion wymieszaj z białym winem. W garnku rozpuść 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną cebulę (bez zielonego) i zgnieciony ząbek czosnku. W drugim garnku lub na patelni, na maśle podsmaż pokrojone w grubą kostkę grzyby, doprawione pieprzem, solą i rozmarynem. Grzyby przełóż do podsmażonej cebuli, do tego dodaj ryż i podsmażaj przez chwilę, cały czas mieszając. Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojone w kostkę mięso, doprawione solą i pieprzem oraz zgniecionym ząbkiem czosnku.
Domieszaj bulion, gotuj na małym ogniu ciągle mieszając, dodaj mięso i gotuj aż płyn prawie się wygotuje, a ryż będzie miękki ale jędrny. Na koniec dodaj parmezan i 1 łyżkę masła, wymieszaj. Przed podaniem dodaj zielone części cebuli. Smacznego! Kwiecień, 2010r.