Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, delikatne i kremowe.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1132
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 884
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 499
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1132
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 884
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 499
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy jeszcze 1 minutę. Dodajemy przepłukany ryż. Smażymy jeszcze minutę. Zalewamy bulionem i winem. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (około 15-20 minut). W międzyczasie brokuła dzielimy na małe różyczki i blanszujemy go. Do ryżu dodajemy brokuła, pokrojone liście jarmużu, mascarpone, sól, pieprz i oregano. Mieszamy, aby dokładnie rozprowadzić serek. Razem dusimy jeszcze minutę. W razie potrzeby doprawiamy. Na końcu dodajemy ser grana padano, mieszamy i od razu podajemy.