Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, delikatne i kremowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy jeszcze 1 minutę. Dodajemy przepłukany ryż. Smażymy jeszcze minutę. Zalewamy bulionem i winem. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (około 15-20 minut). W międzyczasie brokuła dzielimy na małe różyczki i blanszujemy go. Do ryżu dodajemy brokuła, pokrojone liście jarmużu, mascarpone, sól, pieprz i oregano. Mieszamy, aby dokładnie rozprowadzić serek. Razem dusimy jeszcze minutę. W razie potrzeby doprawiamy. Na końcu dodajemy ser grana padano, mieszamy i od razu podajemy.