Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z czerwoną kapustą

Risotto z czerwoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2274 Ocena: 50044

Dodano:

Odsłon: 1207

Przepis pochodzi z Kobieta w Interia.pl . Bardzo smaczne risotto nadaje się jako dodatek do mięs ,szczególnie duszonych. Smakuje również samo.

Składniki

  • duża cebula
  • 500 g czerwonej kapusty
  • szklanka ryżu arborio
  • 350 ml bulionu warzywnego
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Risotto z czerwoną kapustą

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i kapustę. Zalewamy bulionem ,dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu ,do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion. Doprawiamy pieprzem. Podajemy same lub jak u nas z duszonym mięsem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń