Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9399
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1496
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9399
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1496
Składniki
Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na oliwie wymieszanej z masłem. Dodajemy czosnek posiekany na plasterki i cebulę w kostkę. Po chwili smażenia dodajemy boczniaki.
Gdy składniki na patelni są podsmażone dodajemy ryż i chwilę mieszamy żeby się zeszklił. Zalewamy odrobiną wody i często mieszamy. Wodę, która się wchłonie lub odparuje uzupełniamy.
Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę oraz drobno posiekanego pomidora i przyprawy. Gotujemy do miękkości ryżu. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy łyżkę masła w celu osiągnięcia aksamitnej konsystencji.