Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie jesienne danie.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 321
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4470
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 392
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29431
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 321
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4470
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 392
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29431
Składniki
Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na oliwie wymieszanej z masłem. Dodajemy czosnek posiekany na plasterki i cebulę w kostkę. Po chwili smażenia dodajemy boczniaki.
Gdy składniki na patelni są podsmażone dodajemy ryż i chwilę mieszamy żeby się zeszklił. Zalewamy odrobiną wody i często mieszamy. Wodę, która się wchłonie lub odparuje uzupełniamy.
Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę oraz drobno posiekanego pomidora i przyprawy. Gotujemy do miękkości ryżu. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy łyżkę masła w celu osiągnięcia aksamitnej konsystencji.