Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97695
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5771
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97695
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5771
Składniki
Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na oliwie wymieszanej z masłem. Dodajemy czosnek posiekany na plasterki i cebulę w kostkę. Po chwili smażenia dodajemy boczniaki.
Gdy składniki na patelni są podsmażone dodajemy ryż i chwilę mieszamy żeby się zeszklił. Zalewamy odrobiną wody i często mieszamy. Wodę, która się wchłonie lub odparuje uzupełniamy.
Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę oraz drobno posiekanego pomidora i przyprawy. Gotujemy do miękkości ryżu. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy łyżkę masła w celu osiągnięcia aksamitnej konsystencji.