Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3749
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3749
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Składniki
Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na oliwie wymieszanej z masłem. Dodajemy czosnek posiekany na plasterki i cebulę w kostkę. Po chwili smażenia dodajemy boczniaki.
Gdy składniki na patelni są podsmażone dodajemy ryż i chwilę mieszamy żeby się zeszklił. Zalewamy odrobiną wody i często mieszamy. Wodę, która się wchłonie lub odparuje uzupełniamy.
Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę oraz drobno posiekanego pomidora i przyprawy. Gotujemy do miękkości ryżu. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy łyżkę masła w celu osiągnięcia aksamitnej konsystencji.