Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 794
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420435
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1752
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 794
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420435
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1752
Składniki
Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na oliwie wymieszanej z masłem. Dodajemy czosnek posiekany na plasterki i cebulę w kostkę. Po chwili smażenia dodajemy boczniaki.
Gdy składniki na patelni są podsmażone dodajemy ryż i chwilę mieszamy żeby się zeszklił. Zalewamy odrobiną wody i często mieszamy. Wodę, która się wchłonie lub odparuje uzupełniamy.
Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę oraz drobno posiekanego pomidora i przyprawy. Gotujemy do miękkości ryżu. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy łyżkę masła w celu osiągnięcia aksamitnej konsystencji.