Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczny i kolorowy obiad. Jeśli mam w domu świeże warzywa np. kalafior, brokuły, marchewkę czy groszek, używam je. W innym przypadku sięgam po mrożone mieszanki warzywne.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 31
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 101
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 31
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 101
Składniki
Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju i odstawić. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą i podsmażyć na patelni na łyżce oleju. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, uważając by ich nie rozgotować. Następnie odcedzić je. Koskę rosołową rozpuścić z 3 szklankach wrzącej wody. Ryż podsmażyć na łyżce oleju do momentu, kiedy stanie się szklisty. Następnie dodajemy do ryżu bulion. Należy pamiętać, że kluczem do dobrego risotto jest dodawanie bulionu stopniowo, mieszając ryż praktycznie cały czas. Czekamy, aż ryż wchłonie cały bulion i dolewamy kolejną porcję. Czynność należy powtórzyć do momentu aż ryż będzie miękki. Bulionu powinno wystarczyć, jeżeli ryż nadal będzie twardy, należy dodać trochę więcej. Do gotowego ryżu dodać kurczaka i warzywa. Całość wymieszać. Można doprawić do smaku, jeśli uznamy to za konieczne.