Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę kuchni włoskiej trochę azjatyckiej i mamy potrawę, która zniewala wszystkie podniebienia.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 165
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1726
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 165
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1726
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Składniki
Na patelnie wkładamy masło podgrzewamy do roztopienia. Następnie wrzucamy pokrojoną w cienkie paski czerwoną paprykę. Gdy papryka już jest zblanszowana dodajemy pokrojony czosnek. Mieszamy i uważamy by czosnek nie spalił się.
Następnie wrzucamy ryż na patelnię i mieszamy. Jak ryż zmieni kolor na bardziej jasny to wlewamy wino i mieszamy. Gdy wino zostanie wchłonięte przez ryż to dolewamy około 150 ml bulionu warzywnego i mieszmy. Tak powtarzamy do miękkości ryżu.
Jak ryż jest już miekki to rozgrzewamy olej na patelni i smażymy ośmiornicę po 2-3 minuty z każdej strony. Możemy zrobić to również na grilu.
Tak samo robimy z paluszkami krabowymi. Owoce morza mają to do siebie, że obróbka cieplna powinna być krótka.
Jak ryż jest już gotowy dodajemy łyżkę masła oraz posypujemy starty parmezan i mieszamy. Tak oto mamy już całą potrawę. Jak się podoba to proszę zaznaczajcie palec w górę, komentujcie i gotujcie. Smacznego