Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę kuchni włoskiej trochę azjatyckiej i mamy potrawę, która zniewala wszystkie podniebienia.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3304
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3304
Składniki
Na patelnie wkładamy masło podgrzewamy do roztopienia. Następnie wrzucamy pokrojoną w cienkie paski czerwoną paprykę. Gdy papryka już jest zblanszowana dodajemy pokrojony czosnek. Mieszamy i uważamy by czosnek nie spalił się.
Następnie wrzucamy ryż na patelnię i mieszamy. Jak ryż zmieni kolor na bardziej jasny to wlewamy wino i mieszamy. Gdy wino zostanie wchłonięte przez ryż to dolewamy około 150 ml bulionu warzywnego i mieszmy. Tak powtarzamy do miękkości ryżu.
Jak ryż jest już miekki to rozgrzewamy olej na patelni i smażymy ośmiornicę po 2-3 minuty z każdej strony. Możemy zrobić to również na grilu.
Tak samo robimy z paluszkami krabowymi. Owoce morza mają to do siebie, że obróbka cieplna powinna być krótka.
Jak ryż jest już gotowy dodajemy łyżkę masła oraz posypujemy starty parmezan i mieszamy. Tak oto mamy już całą potrawę. Jak się podoba to proszę zaznaczajcie palec w górę, komentujcie i gotujcie. Smacznego