Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki obiad :-) kremowe, wyraziste w smaku połączenie ryżu, pieczarek i sera pleśniowego ... polecam :-)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9160
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6531
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9160
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6531
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić niezbyt drobno. Przesmażyć na maśle kilka minut. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę i czosnek pokroić drobno, marchewkę w cienkie półplasterki. Na oleju roślinnym przesmażyć cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dodać marchewkę i chwilę smażyć. Wsypać ryż, przemieszać i gdy po minucie zrobi się szklisty wlać chochlę bulionu, wymieszać, przykryć patelnię. Kolejną chochlę bulionu wlać gdy poprzednia została wchłonięta przez ryż, dosyć często mieszać, by ryż nie przywarł do patelni. Gotować na małym ogniu ok. 20 min. Kiedy ryż będzie miękki i kremowy (nie rozgotowany!) dodać śmietankę i wkruszyć ser. Wymieszać i podgrzewać do momentu aż ser się rozpuści. Dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wyłożyć na talerze lub miski, posypać natką pietruszki. Smacznego :-)