Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, aromatyczne i przepyszne
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 853
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 50
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 86
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 190
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 168
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 853
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 50
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 86
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 190
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 168
Składniki
Grzyby zalać gorącą wodą, odstawić na godzinę.
W rondlu rozgrzać 25 g masła, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 4-5 minut do zeszklenia. Następnie wsypać ryż, dobrze wymieszać, smażyć kilka minut.
Borowiki odcedzić zachowując wodę. Grzyby dodać do ryżu, wlać wino i gotować do momentu aż ryż wchłonie cały płyn.
Kolejno wlewać po chochli wody pozostałej z moczenia grzybów, za każdym razem czekając na wchłonięcie płynu.
Gotować przez 15-20 minut, mieszając i dolewając grzybową wodę. Gdy ryż jest gotowy (powinien być al dente) dodać parmezan i resztę masła. Całość dobrze wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Podawać ze świeżym tymiankiem i płatkami parmezanu.