Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa, delikatna konsystencja, chrupiące warzywa i soczysta pierś z kurczaka to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15147
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3858
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15147
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3858
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Składniki
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojoną na paski i przyprawioną solą i pieprzem pierś z kurczaka. Cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę. Na drugiej, głębszej patelni rozgrzać oliwę z 2 łyżkami masła. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać ryż i smażyć mieszając, do czasu, aż ryż pokryje się masłem z oliwą i zrobi się lekko przeźroczysty. Do ryżu wlewać po chochelce gorącego buliony. Kiedy ryż wchłonie płyn, dodać kolejną porcję buliony. Postępować tak do czasu, aż ryż wchłonie bulion i stanie się miękki. W połowie gotowania dodać warzywa, podsmażonego kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec dodać łyżkę masła i starty ser. Doprawić do smaku pieprzem i (ewentualnie) solą. Posypać natką pietruszki. Podawać od razu po przygotowaniu.