Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa, delikatna konsystencja, chrupiące warzywa i soczysta pierś z kurczaka to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3488
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2890
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 170
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 130
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3488
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2890
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 170
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 130
Składniki
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojoną na paski i przyprawioną solą i pieprzem pierś z kurczaka. Cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę. Na drugiej, głębszej patelni rozgrzać oliwę z 2 łyżkami masła. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać ryż i smażyć mieszając, do czasu, aż ryż pokryje się masłem z oliwą i zrobi się lekko przeźroczysty. Do ryżu wlewać po chochelce gorącego buliony. Kiedy ryż wchłonie płyn, dodać kolejną porcję buliony. Postępować tak do czasu, aż ryż wchłonie bulion i stanie się miękki. W połowie gotowania dodać warzywa, podsmażonego kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec dodać łyżkę masła i starty ser. Doprawić do smaku pieprzem i (ewentualnie) solą. Posypać natką pietruszki. Podawać od razu po przygotowaniu.