Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada bawarska to klasyczne danie kuchni niemieckiej, szczególnie popularne w Bawarii. Składa się z cienkich plastrów mięsa, nadziewanych aromatycznym farszem, zawijanych i duszonych w sosie. Rolada bawarska często podawana jest z ziemniakami lub kluskami oraz czerwoną kapustą, stanowiąc sycący i rozgrzewający posiłek.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11093
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 861
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1117
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4067
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11093
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 861
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1117
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4067
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż aż puszczą sok. Dodaj posiekaną kiszoną kapustę, smaż, aż zacznie się złocić. Dopraw pieprzem i odstaw do ostudzenia.
Plastry mięsa rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Każdy z nich posmaruj musztardą, ułóż plaster boczku i porcję farszu. Zwiń ciasno w roladę i zabezpiecz wykałaczką lub nicią kuchenną. Rolady obtocz w mące wymieszanej z papryką i ziołami. Obsmaż je na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Do naczynia z roladami dodaj pozostały farsz, podlej wodą. Przykryj i duś na małym ogniu przez około 10 minut. Rolady podawaj z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub kluskami oraz czerwoną kapustą.