Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne mięsko na stół świąteczny.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Przygotowanie sosu czosnkowego: Dokładnie wymieszać składniki razem z startym czosnkiem.
Wykonanie ciasta: Jajka dokładnie ubić, połączyć z majonezem i nadal ubijając wsypać starty ser, Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. W między czasie pieczarki oczyścić, udusić na maśle z posiekaną cebulą z dodatkiem maggi. Filety z kurczaka przekroić na cienkie plastry, lekko rozbić im posypać przyprawą do kurczaka. Na upieczonym spodzie pierwsze ułożyć przygotowane pieczarki, a resztę ciasta przykryć przygotowanym kurczakiem. Zwinąć w roladę(zaczynając od pieczarek) owinąć pergaminem im przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Ciasto zwijane musi być lekko ciepłe, a po upieczeniu w złotym kolorze.