Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne mięsko na stół świąteczny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5755
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12392
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5755
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12392
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Przygotowanie sosu czosnkowego: Dokładnie wymieszać składniki razem z startym czosnkiem.
Wykonanie ciasta: Jajka dokładnie ubić, połączyć z majonezem i nadal ubijając wsypać starty ser, Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. W między czasie pieczarki oczyścić, udusić na maśle z posiekaną cebulą z dodatkiem maggi. Filety z kurczaka przekroić na cienkie plastry, lekko rozbić im posypać przyprawą do kurczaka. Na upieczonym spodzie pierwsze ułożyć przygotowane pieczarki, a resztę ciasta przykryć przygotowanym kurczakiem. Zwinąć w roladę(zaczynając od pieczarek) owinąć pergaminem im przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Ciasto zwijane musi być lekko ciepłe, a po upieczeniu w złotym kolorze.