Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z indyka nadziany pysznym farszem, taki filet można polubić ze względu na pyszny wyrazisty smak. Mięso jest delikatne, miękkie a farsz pyszny. Może być podany jako przekąska albo dodatek do drugiego dania.
tłuczek, tarka, patelnia, nić kuchenna, naczynie żaroodporne
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Składniki
Filet oczyścić z niepotrzebnych błonek , żyłek umyć, osuszyć, podzielić na 2 płaty , każdy lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem zostawić na 15 - 20 min. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebule, marchewkę dodać czosnek i kurkumę. Smażyć około 2 min , ostudzić połączyć z jajkiem , serem dodać parmezan i tartą bułkę doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę nałożyć na filet indyczy ,posypać natką pietruszki , zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego polać olejem . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec do miękkości polewając sosem. Gdyby mięso nam się mocno spiekała w razie konieczności nakryć folią aluminiową. Smacznego.