Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z indyka nadziany pysznym farszem, taki filet można polubić ze względu na pyszny wyrazisty smak. Mięso jest delikatne, miękkie a farsz pyszny. Może być podany jako przekąska albo dodatek do drugiego dania.
tłuczek, tarka, patelnia, nić kuchenna, naczynie żaroodporne
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 483
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 822
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 483
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 822
Składniki
Filet oczyścić z niepotrzebnych błonek , żyłek umyć, osuszyć, podzielić na 2 płaty , każdy lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem zostawić na 15 - 20 min. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebule, marchewkę dodać czosnek i kurkumę. Smażyć około 2 min , ostudzić połączyć z jajkiem , serem dodać parmezan i tartą bułkę doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę nałożyć na filet indyczy ,posypać natką pietruszki , zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego polać olejem . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec do miękkości polewając sosem. Gdyby mięso nam się mocno spiekała w razie konieczności nakryć folią aluminiową. Smacznego.