Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na świąteczny stół. Można przygotować w wigilię i podawać w święta na ciepło lub zimno.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 94
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 94
Składniki
Mięso umyć , ubić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać . Cukinię , papryki umyć. Pieczarki, cukinię papryki utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć . Żurawinę przepłukać w ciepłej wodzie.
Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać majonez , wymieszać, dodać utarte pieczarki , papryki, cukinię oraz połowę utartego sera , wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut , wyjąć zwinąć w roladę , wystudzić.
Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym , posmarować musztardą i ułożyć plastry schabu.
Posypać pozostałym serem na ser ułożyć żurawinę.
Zwinąć w roladę.
Posmarować po wierzchu oliwą , piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 45 minut. Wystudzić , pokroić na porcję, podawać na ciepło z podpieczonymi ziemniakami lub na zimno jako dodatek do pieczywa.