Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na świąteczny stół. Można przygotować w wigilię i podawać w święta na ciepło lub zimno.
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6186
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1379
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6186
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1379
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Składniki
Mięso umyć , ubić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać . Cukinię , papryki umyć. Pieczarki, cukinię papryki utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć . Żurawinę przepłukać w ciepłej wodzie.
Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać majonez , wymieszać, dodać utarte pieczarki , papryki, cukinię oraz połowę utartego sera , wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut , wyjąć zwinąć w roladę , wystudzić.
Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym , posmarować musztardą i ułożyć plastry schabu.
Posypać pozostałym serem na ser ułożyć żurawinę.
Zwinąć w roladę.
Posmarować po wierzchu oliwą , piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 45 minut. Wystudzić , pokroić na porcję, podawać na ciepło z podpieczonymi ziemniakami lub na zimno jako dodatek do pieczywa.