Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na świąteczny stół. Można przygotować w wigilię i podawać w święta na ciepło lub zimno.
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2620
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 166
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 997
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2620
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 166
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 997
Składniki
Mięso umyć , ubić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać . Cukinię , papryki umyć. Pieczarki, cukinię papryki utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć . Żurawinę przepłukać w ciepłej wodzie.
Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać majonez , wymieszać, dodać utarte pieczarki , papryki, cukinię oraz połowę utartego sera , wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut , wyjąć zwinąć w roladę , wystudzić.
Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym , posmarować musztardą i ułożyć plastry schabu.
Posypać pozostałym serem na ser ułożyć żurawinę.
Zwinąć w roladę.
Posmarować po wierzchu oliwą , piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 45 minut. Wystudzić , pokroić na porcję, podawać na ciepło z podpieczonymi ziemniakami lub na zimno jako dodatek do pieczywa.