Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone połączyłam z usmażonym pieczarkami, cebulą, ząbkami czosnku oraz marchewką. Pieczona w piekarniku wyszła pyszna.
nitka kuchenna, tłuczek, nóż, miska, patelnia, deska, naczynie żaroodporne
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2958
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2958
Składniki
Kawałek schabu po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu porozcinać, następnie rozbić na jeden duży płat. Płat natrzeć morską solą ziołową i mielonym pieprzem. Mięso mielone włożyć do miski, dodać przyprawy, jajko, bułkę tartą i posiekany koperek. Oczyszczone pokrojone pieczarki, marchewkę, cebulę i ząbki czosnku podsmażyć na oleju. Po podsmażeniu i ostudzeniu dodać do mięsa mielonego i dokładnie wymieszać. Farsz rozłożyć na płacie, zwinąć w roladę, obwiązać nitką kuchenną. Roladę obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 - 20 minut. Po podsmażeniu przełożyć roladę razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 - 50 minut, obracając co jakiś czas i polewając wytworzonym tłuszczem. Po upieczeniu wyłożyć roladę na deskę, zdjąć nitkę kuchenną, a roladę pokroić w 1,5 cm. plastry. Z wytworzonego tłuszczu przygotować sos. Roladę podawać z sosem i ziemniaczanym puree.
Rolada po upieczeniu.