Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone połączyłam z usmażonym pieczarkami, cebulą, ząbkami czosnku oraz marchewką. Pieczona w piekarniku wyszła pyszna.
nitka kuchenna, tłuczek, nóż, miska, patelnia, deska, naczynie żaroodporne
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Kawałek schabu po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu porozcinać, następnie rozbić na jeden duży płat. Płat natrzeć morską solą ziołową i mielonym pieprzem. Mięso mielone włożyć do miski, dodać przyprawy, jajko, bułkę tartą i posiekany koperek. Oczyszczone pokrojone pieczarki, marchewkę, cebulę i ząbki czosnku podsmażyć na oleju. Po podsmażeniu i ostudzeniu dodać do mięsa mielonego i dokładnie wymieszać. Farsz rozłożyć na płacie, zwinąć w roladę, obwiązać nitką kuchenną. Roladę obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 - 20 minut. Po podsmażeniu przełożyć roladę razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 - 50 minut, obracając co jakiś czas i polewając wytworzonym tłuszczem. Po upieczeniu wyłożyć roladę na deskę, zdjąć nitkę kuchenną, a roladę pokroić w 1,5 cm. plastry. Z wytworzonego tłuszczu przygotować sos. Roladę podawać z sosem i ziemniaczanym puree.
Rolada po upieczeniu.