Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe lub na przyjęcia.Łatwe w przygotowaniu i smaczne:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3818
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 733
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3818
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 733
Składniki
Mięso umyć,a następnie przekroić wzdłuż w ten sposób aby powstał jeden duży płat mięsa. Przez folię rozbić tłuczkiem mniej więcej na grubość 1cm. Przyprawic z obydwu stron wedle życzenia.
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plasterki .Następnie plastry szynki poukładać na całej długości mięsa.A na szynkę ogórki.
Tak przygotowane mięso zdecydowanie mocno zwinąć i obwiązać sznurkiem.Następnie na niewielkiej ilości oleju obsmazyć mieso ze wszystkich stron.Później włozyc do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 1 godz. lub nie co dłużej (czas zalezny jest od wielkości miesa ) dodatkowo do mięsa mozna przygotowac sos np. pieczarkowy SMACZNEGO!!!