Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita propozycja na obiad lub zimną przystawkę. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina wolnego czasu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13445
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5215
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13445
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5215
Składniki
Filety z piersi kurczaka rozbijamy na cienko. Doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki płuczemy i kroimy w plasterki. Szpinak płuczemy i osuszamy. Ząbki czosnku obieramy z łupin i przepuszczamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę podsmażamy do zarumienienia, następnie dodajemy czosnek i pieczarki, podsmażamy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy szpinak. Składniki dusimy przez kolejne 5 minut.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach i przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, majonez i przyprawy. Składniki mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Masę serową przelewamy na pergamin. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Upieczony ser wyciągamy z piekarnika, układamy na nim filety z kurczaka. Do środka dodajemy nadzienie z pieczarek i szpinaku. Zwijamy roladę.
Roladę serową z pieczarkami i szpinakiem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.