Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita propozycja na obiad lub zimną przystawkę. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina wolnego czasu.
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 849
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 883
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 883
Składniki
Filety z piersi kurczaka rozbijamy na cienko. Doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki płuczemy i kroimy w plasterki. Szpinak płuczemy i osuszamy. Ząbki czosnku obieramy z łupin i przepuszczamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę podsmażamy do zarumienienia, następnie dodajemy czosnek i pieczarki, podsmażamy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy szpinak. Składniki dusimy przez kolejne 5 minut.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach i przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, majonez i przyprawy. Składniki mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Masę serową przelewamy na pergamin. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Upieczony ser wyciągamy z piekarnika, układamy na nim filety z kurczaka. Do środka dodajemy nadzienie z pieczarek i szpinaku. Zwijamy roladę.
Roladę serową z pieczarkami i szpinakiem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka faszerowane
Dania główne
Kociołek boloński
Dania główne
Szybkie danie z kurczakiem i makaronem
Dania główne
Roladki wieprzowe
Udka faszerowane
bardzo lubię takie udka, zmieniając składniki, za kazdym razem otrzymamy inne...
Odsłon: 34
Kociołek boloński
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 8770