Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się tradycyjne kotlety kurczaka w panierce? Skorzystajcie z tego przepisu i przygotujcie pyszne roladki drobiowe z obłędnym, pieczarkowym nadzieniem. Gwarantujemy, że ten przepis przypadnie do gustu całej waszej rodzinie.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1085
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 439
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 445
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1085
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 439
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 445
Składniki
Filety z piersi kurczaka lekko rozbijamy. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Na patelni roztapiamy łyżkę klarowanego masła. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli. Szpinak płuczemy, osuszamy i dodajemy do pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Na środek fileta układamy pasterek sera, następnie wykładamy szpinakowo-pieczarkowy farsz. Fileta zwijamy, następnie owijamy go plasterkiem boczku i spinamy wykałaczką. Roladki przekładamy na patelnię i krótko podsmażamy.
Podsmażone rolady z piersi kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem przez około 45 minut.
Gotowe roladki z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Serwujemy z opiekanymi ziemniaczkami. Smacznego!