Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwicy uzupełnione warzywami stanowi wyśmienite danie obiadowe.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne, wykałaczki
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2981
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1085
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2981
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1085
Składniki
Polędwiczkę umyć , oczyścić z błonek , przeciąć na połowę nie do końca, rozłożyć i rozklepać ręką , doprawić solą i pieprzem. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, włożyć polędwiczkę i marynować najlepiej całą noc. Pieczarki obrać , pokroić ,usmażyć. Paprykę pociąć w kostkę. Pomidory przekroić na połowę. Koperek umyć ściąć. Polędwiczkę wyciągnąć z marynaty rozłożyć , posypać serem ralada. Wzdłuż jednego brzegu ułożyć pieczarki , paprykę , suszone pomidory.
Następnie ułożyć żurawinę i ścięty koperek.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut. W tym czasie wycisnąć sok z pomarańczy. Wyjąć roladę polać sokiem wstawić ponownie i piec 10 minut do dobrego zrumienienia. Wyjąć , podzielić na porcje , podawać z ulubionymi dodatkami.