Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwicy uzupełnione warzywami stanowi wyśmienite danie obiadowe.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne, wykałaczki
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3841
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34216
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1627
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3841
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34216
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1627
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Składniki
Polędwiczkę umyć , oczyścić z błonek , przeciąć na połowę nie do końca, rozłożyć i rozklepać ręką , doprawić solą i pieprzem. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, włożyć polędwiczkę i marynować najlepiej całą noc. Pieczarki obrać , pokroić ,usmażyć. Paprykę pociąć w kostkę. Pomidory przekroić na połowę. Koperek umyć ściąć. Polędwiczkę wyciągnąć z marynaty rozłożyć , posypać serem ralada. Wzdłuż jednego brzegu ułożyć pieczarki , paprykę , suszone pomidory.
Następnie ułożyć żurawinę i ścięty koperek.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut. W tym czasie wycisnąć sok z pomarańczy. Wyjąć roladę polać sokiem wstawić ponownie i piec 10 minut do dobrego zrumienienia. Wyjąć , podzielić na porcje , podawać z ulubionymi dodatkami.