Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Brokułowo rzodkiewkowe

Roladki Brokułowo rzodkiewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 577 Ocena: 5198

Dodano:

Odsłon: 1142

Zwykle rzodkiewkę jemy surową jako dodatek do sałatek, kanapek. Proponuję wypróbować jako składnik farszu, roladki wyszły pyszne.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 6 rzodkiewek
  • Brokuł
  • Serek śmietankowy
  • 2 łyżki majonezu
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy.
    2. Do brokułu dodajemy drobno pokrojona rzodkiewkę.

  2. 3. Łączymy z serkiem oraz majonezem.
    4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 5. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    7. Na środek mięsa wykładamy farsz.

  4. 8. Zawijamy w roladki.
    9. Obtaczamy w mące.

  5. 10. Zanurzamy w jajku.
    11. Panierujemy w bułce tartej.
    12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. 13. Roladki gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń