Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z czerwonych buraczków z chrzanem. Można wykorzystać ugotowane buraczki z barszczu. Pyszna odmiana. :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Piersi kurczaka opłukać, przekroić na 4 filety. Delikatnie rozbić je pomiędzy płatami folii spożywczej na cienkie plastry, tak by nie porozrywać.
Ugotowanego buraczka (mogą być też takie z wywaru na barszcz) zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Dodać chrzan, cukier oraz pieprz i sól do smaku.
Każdy filet posolić i oprószyć pieprzem (najlepszy jest świeżo zmielony), położyć na niego plasterek szynki (najlepsza dobrze uwędzona), a na nim rozsmarować 1/4 nadzienia z buraczków i chrzanu. Zwijać roladki.
Roladki kłaść na rozgrzaną oliwę końcówką płatu do dołu. Obsmażyć na rumiano i podlać wodą (do ok. 1/2 wysokości mięsa), dodać jarzynkę i przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby dolewać wody.
Mięso i przyprawy wyjąć z sosu. Śmietanę rozrobić z mąką i kilkoma łyżkami sosu - zagęścić sos w garnku. Włożyć do niego roladki i gotować jeszcze na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na zdjęciu podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego. :)