Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z czerwonych buraczków z chrzanem. Można wykorzystać ugotowane buraczki z barszczu. Pyszna odmiana. :)
Piersi kurczaka opłukać, przekroić na 4 filety. Delikatnie rozbić je pomiędzy płatami folii spożywczej na cienkie plastry, tak by nie porozrywać.
Ugotowanego buraczka (mogą być też takie z wywaru na barszcz) zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Dodać chrzan, cukier oraz pieprz i sól do smaku.
Każdy filet posolić i oprószyć pieprzem (najlepszy jest świeżo zmielony), położyć na niego plasterek szynki (najlepsza dobrze uwędzona), a na nim rozsmarować 1/4 nadzienia z buraczków i chrzanu. Zwijać roladki.
Roladki kłaść na rozgrzaną oliwę końcówką płatu do dołu. Obsmażyć na rumiano i podlać wodą (do ok. 1/2 wysokości mięsa), dodać jarzynkę i przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby dolewać wody.
Mięso i przyprawy wyjąć z sosu. Śmietanę rozrobić z mąką i kilkoma łyżkami sosu - zagęścić sos w garnku. Włożyć do niego roladki i gotować jeszcze na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na zdjęciu podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego. :)
Wieprzowe kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 9339
Młode buraczki w zalewie octowej. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "E...
Odsłon: 1840
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 22
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 193
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 382
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 725
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 22
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 193
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 382
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 725
Składniki
Piersi kurczaka opłukać, przekroić na 4 filety. Delikatnie rozbić je pomiędzy płatami folii spożywczej na cienkie plastry, tak by nie porozrywać.
Ugotowanego buraczka (mogą być też takie z wywaru na barszcz) zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Dodać chrzan, cukier oraz pieprz i sól do smaku.
Każdy filet posolić i oprószyć pieprzem (najlepszy jest świeżo zmielony), położyć na niego plasterek szynki (najlepsza dobrze uwędzona), a na nim rozsmarować 1/4 nadzienia z buraczków i chrzanu. Zwijać roladki.
Roladki kłaść na rozgrzaną oliwę końcówką płatu do dołu. Obsmażyć na rumiano i podlać wodą (do ok. 1/2 wysokości mięsa), dodać jarzynkę i przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby dolewać wody.
Mięso i przyprawy wyjąć z sosu. Śmietanę rozrobić z mąką i kilkoma łyżkami sosu - zagęścić sos w garnku. Włożyć do niego roladki i gotować jeszcze na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na zdjęciu podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego. :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy moczony w mleku
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Schabowy moczony w mleku
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 3
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 217