Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka to idealny materiał na obiad. Można z nich przygotować dosłownie wszystko i pasują do nich prawie wszystkie składniki. Roladki drobiowe z czerwonym pesto to pyszna propozycja na danie główne. U mnie podane w towarzystwie dufinek i surówki z kapusty pekińskiej ;)
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon i rozbijamy jak na kotlety.
Później pomidory odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, pestki słonecznika i pieprz. Wszystko lekko solimy. Następnie dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy dodając ewentualnie więcej oleju, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę.
Rozbite piersi solimy i pieprzymy, smarujemy pesto i układamy jeden serek. Następnie zwijamy je i spinamy wykałaczkami lub sznurkiem.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na brązowy kolor. Następnie podlewamy je niewielką ilością wody, przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Później pieczemy w 180°C przez około 40 minut.
Na koniec nie zapomnijcie wyciągnąć wykałaczek lub ściągnąć sznurek. Smacznego ;)