Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka to idealny materiał na obiad. Można z nich przygotować dosłownie wszystko i pasują do nich prawie wszystkie składniki. Roladki drobiowe z czerwonym pesto to pyszna propozycja na danie główne. U mnie podane w towarzystwie dufinek i surówki z kapusty pekińskiej ;)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5558
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29900
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19628
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1131
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5558
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29900
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19628
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1131
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon i rozbijamy jak na kotlety.
Później pomidory odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, pestki słonecznika i pieprz. Wszystko lekko solimy. Następnie dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy dodając ewentualnie więcej oleju, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę.
Rozbite piersi solimy i pieprzymy, smarujemy pesto i układamy jeden serek. Następnie zwijamy je i spinamy wykałaczkami lub sznurkiem.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na brązowy kolor. Następnie podlewamy je niewielką ilością wody, przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Później pieczemy w 180°C przez około 40 minut.
Na koniec nie zapomnijcie wyciągnąć wykałaczek lub ściągnąć sznurek. Smacznego ;)