Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu. Pyszne roladki, pachnące masełkiem. Natka i chrzan dają fantastyczny smak. Polecam.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Składniki
Umytą, osuszoną natkę pietruszki drobniutko posiekać. Przełożyć do salaterki i dodać masło i chrzan. Dokładnie rozetrzeć składniki. Dodać szczyptę soli i pieprz czarny świeżo mielony. Podzielić na cztery części i utoczyć wałeczki. Jeśli jest problem wystarczy schłodzić masło w zamrażarce, żeby było bardziej twarde. Mięso umyte, osuszone przekroić wzdłuż. Powstaną cztery porcje. Każdy kotlet ładnie rozbić i oprószyć przyprawą staropolską do kurczaka. Nie solić, bo przyprawa zawiera sól. Na każdej porcji ułożyć wałeczek z masła i zawinąć mięso w rolkę. Uformować w dłoniach roladę obsypując delikatnie mąką. Kolejno rolady zamaczać w rozbełtanym jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, na oleju rzepakowym. Podawać z sałatą, ziemniakami lub ulubioną sałatką. Smacznego.