Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu. Pyszne roladki, pachnące masełkiem. Natka i chrzan dają fantastyczny smak. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1846
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4740
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1846
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4740
Składniki
Umytą, osuszoną natkę pietruszki drobniutko posiekać. Przełożyć do salaterki i dodać masło i chrzan. Dokładnie rozetrzeć składniki. Dodać szczyptę soli i pieprz czarny świeżo mielony. Podzielić na cztery części i utoczyć wałeczki. Jeśli jest problem wystarczy schłodzić masło w zamrażarce, żeby było bardziej twarde. Mięso umyte, osuszone przekroić wzdłuż. Powstaną cztery porcje. Każdy kotlet ładnie rozbić i oprószyć przyprawą staropolską do kurczaka. Nie solić, bo przyprawa zawiera sól. Na każdej porcji ułożyć wałeczek z masła i zawinąć mięso w rolkę. Uformować w dłoniach roladę obsypując delikatnie mąką. Kolejno rolady zamaczać w rozbełtanym jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, na oleju rzepakowym. Podawać z sałatą, ziemniakami lub ulubioną sałatką. Smacznego.