Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu. Pyszne roladki, pachnące masełkiem. Natka i chrzan dają fantastyczny smak. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7409
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7409
Składniki
Umytą, osuszoną natkę pietruszki drobniutko posiekać. Przełożyć do salaterki i dodać masło i chrzan. Dokładnie rozetrzeć składniki. Dodać szczyptę soli i pieprz czarny świeżo mielony. Podzielić na cztery części i utoczyć wałeczki. Jeśli jest problem wystarczy schłodzić masło w zamrażarce, żeby było bardziej twarde. Mięso umyte, osuszone przekroić wzdłuż. Powstaną cztery porcje. Każdy kotlet ładnie rozbić i oprószyć przyprawą staropolską do kurczaka. Nie solić, bo przyprawa zawiera sól. Na każdej porcji ułożyć wałeczek z masła i zawinąć mięso w rolkę. Uformować w dłoniach roladę obsypując delikatnie mąką. Kolejno rolady zamaczać w rozbełtanym jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, na oleju rzepakowym. Podawać z sałatą, ziemniakami lub ulubioną sałatką. Smacznego.