Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Meandry

Roladki Meandry

Autor:

Przepisów i artykułów: 699 Ocena: 6781

Dodano:

Odsłon: 169

Kolorowe roladki z nadzieniem warzywnym.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Mały brokuł
  • 5 dag sera żółtego
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ puszki groszku
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki Meandry

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu drobno kroimy i przekładamy do naczynia.

  2. 3. Dodajemy pokrojona drobno paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
    4. Następnie odlewamy z zalewy groszek i łączymy z warzywami, mieszamy wszystkie składniki razem.

  3. 5. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy robią roladki

  4. 6. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    7. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  5. 8. Roladki gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń