Do góry

Dania główne Przepis na:

roladki schabowe

roladki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 464

Dodano:

Odsłon: 20681

Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-serowym

Składniki

  • 4 schabowe mocno rozbite
  • 4 pieczarki
  • 4 plastry sera żółtego (w moim przypadku ser morski)
  • Pieprz
  • Sól
  • papryka słodka
  • przyprawa do grilla
  • Natka pietruszki
  • 2 jajka
  • mąka
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety dobrze rozbite przyprawiam pieprzem,solą i przyprawą do grilla.
    Pieczarki drobno kroje i podsmażam na patelni.
    Na kotlet kładę plaster sera żółtego,część pieczarek i posypuje papryką i posiekaną natką pietruszki(tylko na tą część z serem i pieczarkami)tak przygotowany kotlet zwijam w roladki.

  2. Wszystkie tak przygotowane roladki obtaczam dokładnie w mące następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.
    Roladki zawijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 3 godziny.
    Rozgrzewam olej na patelni i obsmażam dokładnie ze wszystkich stron.

  3. Przed samym podaniem usmażone roladki wkładam do rozgrzanego piekarnika,na 150 stopni/20min.z termoobiegiem.
    Podaje z młodymi ziemniakami i z dowolną surówką(w moim przypadku surówka z młodej kiszonej kapusty)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń