Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 521
Dodano: 22.06.2014
Odsłon: 29218
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kotlety dobrze rozbite przyprawiam pieprzem,solą i przyprawą do grilla.
Pieczarki drobno kroje i podsmażam na patelni.
Na kotlet kładę plaster sera żółtego,część pieczarek i posypuje papryką i posiekaną natką pietruszki(tylko na tą część z serem i pieczarkami)tak przygotowany kotlet zwijam w roladki.
Wszystkie tak przygotowane roladki obtaczam dokładnie w mące następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.
Roladki zawijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 3 godziny.
Rozgrzewam olej na patelni i obsmażam dokładnie ze wszystkich stron.
Przed samym podaniem usmażone roladki wkładam do rozgrzanego piekarnika,na 150 stopni/20min.z termoobiegiem.
Podaje z młodymi ziemniakami i z dowolną surówką(w moim przypadku surówka z młodej kiszonej kapusty)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 24 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
smakowity obiadek!6 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 23 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Szybkie, smaczne, estetyczne...11 Kto głosował? | Odpowiedz