Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z warzywami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84997
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2310
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3657
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6948
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84997
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2310
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3657
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6948
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli. 4. Następnie dodaję pokrojoną drobno paprykę, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą.
5. Farsz mieszam z majonezem oraz startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
6. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
7. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
9. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 10. Smacznego.