Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab urozmaicony o dodatki tworzy pyszne danie.
deska do krojenia , brytfanka, tłuczek do mięsa , nóż.
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 773
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 134
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 773
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 134
Składniki
Plastry schabu umyć , rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Kurki oczyścić, umyć, usmażyć. Plastry schabu rozłożyć, na każdym umieścić 1/2 łyżeczki chrzanu , rozsmarować, wzdłuż jednego brzegu ułożyć kurki, obok paski z sera feta a następnie żurawinę.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczkami.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, każdą roladkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego , włożyć i podsmażyć z każdej strony, podlać winem smażyć chwilę aby zapach wina odparował, podlać bulionem lub rosołem, gotować 35 minut, dodać serek topiony oraz śmietanę , gotować chwilę aż sos będzie aksamitny. Podawać z ulubionymi dodatkami.