Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab urozmaicony o dodatki tworzy pyszne danie.
deska do krojenia , brytfanka, tłuczek do mięsa , nóż.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2504
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1501
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2504
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1501
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Składniki
Plastry schabu umyć , rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Kurki oczyścić, umyć, usmażyć. Plastry schabu rozłożyć, na każdym umieścić 1/2 łyżeczki chrzanu , rozsmarować, wzdłuż jednego brzegu ułożyć kurki, obok paski z sera feta a następnie żurawinę.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczkami.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, każdą roladkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego , włożyć i podsmażyć z każdej strony, podlać winem smażyć chwilę aby zapach wina odparował, podlać bulionem lub rosołem, gotować 35 minut, dodać serek topiony oraz śmietanę , gotować chwilę aż sos będzie aksamitny. Podawać z ulubionymi dodatkami.