Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab urozmaicony o dodatki tworzy pyszne danie.
deska do krojenia , brytfanka, tłuczek do mięsa , nóż.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Plastry schabu umyć , rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Kurki oczyścić, umyć, usmażyć. Plastry schabu rozłożyć, na każdym umieścić 1/2 łyżeczki chrzanu , rozsmarować, wzdłuż jednego brzegu ułożyć kurki, obok paski z sera feta a następnie żurawinę.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczkami.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, każdą roladkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego , włożyć i podsmażyć z każdej strony, podlać winem smażyć chwilę aby zapach wina odparował, podlać bulionem lub rosołem, gotować 35 minut, dodać serek topiony oraz śmietanę , gotować chwilę aż sos będzie aksamitny. Podawać z ulubionymi dodatkami.