Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab urozmaicony o dodatki tworzy pyszne danie.
deska do krojenia , brytfanka, tłuczek do mięsa , nóż.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1880
Polecam, pychota.
Odsłon: 625
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1880
Polecam, pychota.
Odsłon: 625
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Składniki
Plastry schabu umyć , rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Kurki oczyścić, umyć, usmażyć. Plastry schabu rozłożyć, na każdym umieścić 1/2 łyżeczki chrzanu , rozsmarować, wzdłuż jednego brzegu ułożyć kurki, obok paski z sera feta a następnie żurawinę.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczkami.
W brytfance rozgrzać trochę oleju, każdą roladkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego , włożyć i podsmażyć z każdej strony, podlać winem smażyć chwilę aby zapach wina odparował, podlać bulionem lub rosołem, gotować 35 minut, dodać serek topiony oraz śmietanę , gotować chwilę aż sos będzie aksamitny. Podawać z ulubionymi dodatkami.