Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-05-2025
Smaczne , proste w przygotowaniu roladki, nadziewane suszonymi śliwkami, otulone szynką szwardzwalską. Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia lub rondel, widelec,
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Umyte i osuszone plastry schabu rozbić tłuczkiem na większe płaty. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Na mięsie ułożyć po kilka śliwek według uznania , płaty zwinąć w roladki. Każdą roladkę oprószyć po wierzchu majerankiem, a następnie owinąć plastrami szynki szwardzwalskiej. Na patelni rozgrzać masło klarowne , włożyć roladki i podsmażyć z każdej strony. Po podsmażeniu zalać bulionem i dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 20 - 30 minut . co jakiś czas obracając roladki. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Przygotowanie roladek.
Po zwinięciu roladki oprószyć majerankiem i owinąć plastrami szynki szwardzwalskiej.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym.
Roladki gotowe do podania.