Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad jeszcze nigdy nie zapowiadał się tak dobrze. Roladki schabowe ze szpinakiem bez wątpienia zrobią furorę w waszym domu. Błyskawicznie znikają ze stołu i tego powodu warto od razu zrobić podwójną porcję. Na pewno nie pożałujesz.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1710
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18589
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6401
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1154
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1710
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18589
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6401
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1154
Składniki
Szpinak umyj i osusz, a jeśli jest mrożony to odstaw w temperaturze pokojowej. Czosnek posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak z czosnkiem i mieszaj często, aby całość się nie przypaliła. Podsmażaj kilka minut. Przełóż do małej miski. Dodaj pokruszony ser feta. Wymieszaj.
Umyty i osuszony schab podziel na plastry, rozbij tłuczkiem, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Wyłóż po łyżce farszu na środku, a następnie zawiń w rulon.
Każdy kawałek mięsa najpierw obtocz w ulubionej przyprawie, a następnie zawiń w plaster boczku. Wyłóż roladki, jedna obok drugiej, w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą.
Piecz pod przykryciem w 180 stopniach Celsjusza 50 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywę, zwiększ temperaturę o 10 stopni i zostaw na 15 minut.