Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad jeszcze nigdy nie zapowiadał się tak dobrze. Roladki schabowe ze szpinakiem bez wątpienia zrobią furorę w waszym domu. Błyskawicznie znikają ze stołu i tego powodu warto od razu zrobić podwójną porcję. Na pewno nie pożałujesz.
Polecam.
Odsłon: 296
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 296
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 382
Składniki
Szpinak umyj i osusz, a jeśli jest mrożony to odstaw w temperaturze pokojowej. Czosnek posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak z czosnkiem i mieszaj często, aby całość się nie przypaliła. Podsmażaj kilka minut. Przełóż do małej miski. Dodaj pokruszony ser feta. Wymieszaj.
Umyty i osuszony schab podziel na plastry, rozbij tłuczkiem, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Wyłóż po łyżce farszu na środku, a następnie zawiń w rulon.
Każdy kawałek mięsa najpierw obtocz w ulubionej przyprawie, a następnie zawiń w plaster boczku. Wyłóż roladki, jedna obok drugiej, w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą.
Piecz pod przykryciem w 180 stopniach Celsjusza 50 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywę, zwiększ temperaturę o 10 stopni i zostaw na 15 minut.