Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad jeszcze nigdy nie zapowiadał się tak dobrze. Roladki schabowe ze szpinakiem bez wątpienia zrobią furorę w waszym domu. Błyskawicznie znikają ze stołu i tego powodu warto od razu zrobić podwójną porcję. Na pewno nie pożałujesz.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 25
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 427
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 25
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 427
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Składniki
Szpinak umyj i osusz, a jeśli jest mrożony to odstaw w temperaturze pokojowej. Czosnek posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak z czosnkiem i mieszaj często, aby całość się nie przypaliła. Podsmażaj kilka minut. Przełóż do małej miski. Dodaj pokruszony ser feta. Wymieszaj.
Umyty i osuszony schab podziel na plastry, rozbij tłuczkiem, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Wyłóż po łyżce farszu na środku, a następnie zawiń w rulon.
Każdy kawałek mięsa najpierw obtocz w ulubionej przyprawie, a następnie zawiń w plaster boczku. Wyłóż roladki, jedna obok drugiej, w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą.
Piecz pod przykryciem w 180 stopniach Celsjusza 50 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywę, zwiększ temperaturę o 10 stopni i zostaw na 15 minut.