Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad jeszcze nigdy nie zapowiadał się tak dobrze. Roladki schabowe ze szpinakiem bez wątpienia zrobią furorę w waszym domu. Błyskawicznie znikają ze stołu i tego powodu warto od razu zrobić podwójną porcję. Na pewno nie pożałujesz.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5469
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7650
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5469
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7650
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5229
Składniki
Szpinak umyj i osusz, a jeśli jest mrożony to odstaw w temperaturze pokojowej. Czosnek posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak z czosnkiem i mieszaj często, aby całość się nie przypaliła. Podsmażaj kilka minut. Przełóż do małej miski. Dodaj pokruszony ser feta. Wymieszaj.
Umyty i osuszony schab podziel na plastry, rozbij tłuczkiem, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Wyłóż po łyżce farszu na środku, a następnie zawiń w rulon.
Każdy kawałek mięsa najpierw obtocz w ulubionej przyprawie, a następnie zawiń w plaster boczku. Wyłóż roladki, jedna obok drugiej, w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą.
Piecz pod przykryciem w 180 stopniach Celsjusza 50 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywę, zwiększ temperaturę o 10 stopni i zostaw na 15 minut.