Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, połączenie mięsa z indyka ze szpinakiem jest super sprawą.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 409
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4481
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 312
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 430
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 409
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4481
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 312
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 430
Składniki
Kotlety opłukać, osuszyć dokładnie na ręczniku papierowym, posypać solą, papryką i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem dosyć cienko, po czym odłożyć w chłodne miejsce. Mięso przełożyć do miski, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać drobno posiekany szpinak, zmiażdżony czosnek oraz startą mozzarellę. Dokładnie wyrobić masę. Gotową masę mięsną podzielić na dwie równe części, rozłożyć na kotletach schabowych.
Zwinąć starannie w roladkę, po czym zawinąć w folię aluminiową. Roladki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec około godziny.
Przed końcem pieczenia zdjąć folię aluminiową, posypać startą mozzarellą i ponownie wstawić do piekarnika i zrumienić na termo obiegu. SMACZNEGO.