Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni. Te roladki są niebywale smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16866
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23997
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16866
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23997
Składniki
Wykonanie: Cebulę, paprykę, cukinię, pieczarki oczyścić pokroić w drobną kostkę (cukinię pokroić razem ze skórką). Na patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać warzywa, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną i usmażyć do miękkości, następnie ostudzić. Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem. Na każdy rozbity kotlet ułożyć po plasterku sera i odpowiednią ilość farszu warzywnego, posypać szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 – 200 stopni i piec około 40 minut, polewać co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO!