Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni. Te roladki są niebywale smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6709
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6709
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 864
Składniki
Wykonanie: Cebulę, paprykę, cukinię, pieczarki oczyścić pokroić w drobną kostkę (cukinię pokroić razem ze skórką). Na patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać warzywa, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną i usmażyć do miękkości, następnie ostudzić. Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem. Na każdy rozbity kotlet ułożyć po plasterku sera i odpowiednią ilość farszu warzywnego, posypać szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 – 200 stopni i piec około 40 minut, polewać co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO!