Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie dietetyczne roladki na parze z jesiennymi warzywami czyli dynią i batatem. W towarzystwie sosu tzatziki stanowią smaczne towarzystwo. Roladki z sosem są bardzo dobre. Dzięki przyprawą nie są mdłe a aromatyczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 706
Składniki
Pierś z kurczaka kroję na trzy części i delikatnie rozbijam, posypuje przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i odstawiam na 30 minut. W tym czasie obieram batata i dynię.Warzywa ścieram na tarce jarzynowej osobno. Najpierw przesmażam dynię na oleju, doprawiam solą, pieprzem, dodaję czosnek sprasowany, podlewam odrobiną wody żeby dynia zmiękła. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam batata ale już nie dodaję czosnku, tylko doprawiam solą, pieprz em. Na rozbitej piersi układam dynię startą, na nią batata. Mięso zwijam w roladę i związuję nitką.Posypuję czubrycą czerwoną. Do garnka wlewam litr wody, dodaję liście laurowe i zagotowuję.Roladki wkładam na sitku i gotuję na parze około 15 minut. Z roladek przed podaniem zdejmuję nitkę.Posypuję natką. Sos: Ogórek ścieram na tarce jarzynowej, posypuje solą, pieprzem, cukrem i odstawiam na 30 minut. Ogórka przekładam na sitko i odsączam z wody. Do ogórka dodaję przyprawę do sosu, jogurt, bazylię, oliwę z oliwy.