Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny drób z fasolką szparagową i...
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 125
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 55
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 175
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 125
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 55
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 175
Składniki
Filety z kurczaka umyłem ,osuszyłem i rozbiłem na 1 cm kotlety. Oprószyłem z obu stron solą i pieprzem ,wstawiłem do lodówki na godzinę. Fasolkę ze słoika osączyłem. Po wyjęciu z lodówki filety z jednej strony posmarowałem serkiem almette ,ułożyłem fasolkę i zawinąłem. Oprószyłem słodką papryką ,każdą roladkę owinąłem folią aluminiową i rozłożyłem na blasze. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C i włożyłem mięso i piekłem ok. 30 min. Podałem z pieczonymi ziemniakami i mizerią.
https://smaker.pl/przepis-fasolka-szparagowa-na-zime,101177.html