Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne mięsko , ciekawa alternatywa dla podobnych dań.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231962
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231962
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Składniki
Fileta z indyka przekroić na 3 części, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do indyka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło wrzucić pieczarki, doprawić solą , usmażyć. Papryki umyć , pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Jedną porcję fileta posmarować musztardą, ułożyć porcję pieczarek i suszonych pomidorów.
Nałożyć porcję papryki.
Posypać porcją utartego sera.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut. Pomarańczę obrać , wycisnąć sok , wyjąć podpieczone roladki , polać sokiem, wstawić i piec 10 - 15 minut do zrumieniania. Pokroić w plastry i podawać z ziemniakami i surówką lub na zimno do pieczywa.