Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzikie jedzenie zagościło ostatnio na naszym stole.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 860
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 113
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 218
Polecam, pychota.
Odsłon: 497
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 291
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 860
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 113
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 218
Polecam, pychota.
Odsłon: 497
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 291
Składniki
Mięso kroimy w plastry 2 cm i cienko rozbijamy. Oprószamy solą ,pieprzem i papryką. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Namoczone wcześniej grzyby ,gotujemy ,wyławiamy i studzimy. Płynu nie wylewamy. Kapustę kroimy i gotujemy w wodzie po grzybach dodając liść laurowy ,jałowiec i pokrojone w paski grzyby. Lekko oprószamy solą i pieprzem i gotujemy do miękkości kapusty. W razie potrzeby dolewamy wodę. Po ugotowaniu osączamy z nadmiaru płynu ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z lodówki wyciągamy roladki ,każdą smarujemy musztardą (po jednej stronie) ,układamy po dwa plasterki boczku. Na brzeg każdej roladki kładziemy farsz ,zawijamy i owijamy sznurem do pieczenia (u mnie klipsy ,do roladek) ,oprószamy mąką i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone roladki zalałem bulionem wołowym ,dodałem liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ziarnisty i dusiłem na wolnym ogniu przez około dwie godziny. Sos można zaprawić śmietaną.