Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis niedawno, wypróbowałam i okazał się strzałem w dziesiątkę:) Pychotka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Składniki
Filety delikatnie rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na minimum 30 minut
Liście kapusty myjemy, usuwamy zgrubiałą łodygę. Brokuła dzielimy na malutkie różyczki, układamy je na płatach mięsa, ciasno zwijamy w roladkę i zawijamy w liście kapusty. Obwiązujemy nicią.
W płaskim garnku zagotowujemy ok. litra wody. Wrzucamy kostkę rosołową, ziarna pieprzu i lastek laurowy. Gdy bulion zawrze wkładamy roladki i gotujemy około 20 minut na małym ogniu.
Gdy roladki będą miękkie wyjmujemy je, wywar przecedzamy, dodajemy pomidory, chwilę gotujemy, przecieramy przez sitko i kolejny raz zagotowujemy. Doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką.
Podajemy z ziemniakami, surówka jest zbędna. Życzę smacznego:)