Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka nadziewane leśnymi grzybami są oryginalne, aromatyczne i bardzo smaczne. Polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 767
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1915
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 767
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1915
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
Oczyszczone grzyby blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z grzybami, podsmażyć. Dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.
Umyte filety z kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, włożyć porcję farszu, wyrównać.
Dokładnie zawinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką kuchenną.
Oprószyć pieprzem i mieloną papryką. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić oliwą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Z upieczonego mięsa przed podaniem usunąć nici.