Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka nadziewane leśnymi grzybami są oryginalne, aromatyczne i bardzo smaczne. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 905
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 905
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Składniki
Oczyszczone grzyby blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z grzybami, podsmażyć. Dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.
Umyte filety z kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, włożyć porcję farszu, wyrównać.
Dokładnie zawinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką kuchenną.
Oprószyć pieprzem i mieloną papryką. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić oliwą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Z upieczonego mięsa przed podaniem usunąć nici.