Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34909
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16862
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34909
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16862
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów. 4. Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.
5. Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6. Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.
Roladki gotowe. Smacznego.