Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3362
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3732
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 506
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3362
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3732
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 506
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów. 4. Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.
5. Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6. Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.
Roladki gotowe. Smacznego.