Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów. 4. Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.
5. Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6. Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.
Roladki gotowe. Smacznego.