Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze szparagami i jajkiem

Roladki ze szparagami i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 7772

Dodano:

Odsłon: 254

Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 5 szparag
  • 3 jajka +2 jajka do panierki
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki ze szparagami i jajkiem

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
    2. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie
    3. Papryki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, do papryk wbijamy jajka, solimy i smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje

  2. 4. Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag

  3. 5. Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej
    6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

  4. 7. Roladki Gotowe
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń