Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady drobiowe nadziewane serem mozzarellą , papryką czerwoną oraz cebulką zieloną. Roladki przygotowane na obiad dla rodzinki. Polecam
nóż, tłuczek , deska, patelnia, widelec, naczynia do panierki, ręcznik papierowy,
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1090
Polecam.
Odsłon: 1077
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1090
Polecam.
Odsłon: 1077
Składniki
Filety po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym rozbić tłuczkiem na większy płat. Następnie oprószyć solą , pieprzem świeżo mielonym, papryką słodką oraz czosnkiem granulowanym do smaku. Na każdym płacie rozłożyć paski oczyszczonej papryki czerwonej , plastry sera mozzarella oraz posypać poszatkowaną cebulką zieloną. Płaty zwinąć boki do środka, a następnie w roladę. Tak przygotowane rolady obtaczać w mące, w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Smażyć na średnim ogniu palnika. Po usmażeniu podawać do obiadu. Smacznego
Przygotowanie rolad.
Rolady gotowe do podania.