Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady z karkówki z marchewką i porem w środku. Kolorowe, smaczne i proste w przygotowaniu:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Składniki
Marchew obieramy, przekrawamy na pół, zalewamy wodą z dodatkiem odrobiny cukru, gotujemy na półtwardo, odsączamy, studzimy i kroimy w paski. Por oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół, układamy na sitku, przelewamy wrzątkiem, odsączamy i kroimy w paseczki. Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy porcje marchwi i pora, zwijamy rolady, spinamy igłą do mięsa lub nitką.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /proponuję smalec/ i układamy przygotowane rolady. Obsmażamy na złoty kolor z wszystkich stron.
Zrumienione rolady przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.