Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny rodzinny obiad. Rolady z karkówki z musztardą, chlebem, cebulą i ogórkiem kiszonym w środku, zrumienione na patelni a następnie zapiekane na jabłkach i cebuli w piekarniku. Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2993
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1088
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2993
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1088
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy, z jednej strony smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki ogórki kiszone, chleb i cebule /2 szt/. Oprószamy solą i pieprzem i rolujemy - spinamy igłą do mięsa lub nitką.
Rolady obtaczamy w mące a następnie obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu /polecam smalec/.
Pozostałe cebule i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem, na dnie układamy cebule i jabłka i wlewamy bulion. Następnie układamy zrumienione roladki.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 30 min - tak żeby mięso zmiękło a cebula i jabłka lekko się rozgotowały. Rolady podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami polanymi wytworzonym sosem z jabłkami i cebulą.