Dania główne Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
zagotować wodę , wsypać grysik , dodać do tego posiekaną natkę pietruszki i wegetę. wlać to do głębokiego talerza i wystudzić, jak stwardnieje pokroić w kostkę, dać do talerza i zalać rosołem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

agula2812 13 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
moje dziecinstwo dzieki za przepis4 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
ale się rozmażyłam to smak mojego dzieciństwa całkiem zapomniany dzięki za przypomnienie zrobie moim dzieciakom4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
dziękuję za przepis -bardzo się cieszę bo takie kostki grysiku jadłam z rosołem w dzieciństwie4 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
alicjuniu wystarczy 1 godzina musi grysik być zimny , bo lepiej go pokroić ........4 Kto głosował? | Odpowiedz

alicjunia 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
a jak długo to twardnieje? Tzn. czy te kosteczki przygotować np. dzień wcześniej, czy chwilę przed zrobieniem rosołu? Fajny pomysł, wypróbuję.0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
o.. moja teściowa takie robi, do tej pory myślałam że tylko ona ( i nie ma w tym nic złośliwego) , bardzo lubie te "kluseczki"4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Takiego czegoś nie znałam :) fajne :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 26 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
mniami:")))) babcia mi zawsze taki gotowała. To były czasy....4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 25 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Robie kosteczki z manny, ale tylko do rosołu ugotowanym na kurczaku. W smaku jest bardzo delikatny i bardzo smaczny. Polecam.0 Kto głosował? | Odpowiedz