Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, pożywne, lekkie, aromatyczne, proste
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5970
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5970
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy włoszczyznę i mięso (kura i serca). Gotujemy chwilę. Obraną, całą cebulę opalamy nad ogniem, aż do uzyskania ciemnej barwy, ale nie spalamy. Wrzucamy do wywaru w całości. Dodajemy kostki i trochę vegetty.
Kiedy mięso zmięknie, dodajemy resztę przypraw, koniecznie lubczyk - sporo (my dodajemy świeży, jeśli nie masz, może być suszony). Gotujemy na małym ogniu. Wszystkie składniki muszą być miękkie.
Po zdjęciu zupy z ognia, przecedzamy przez sito rosół do drugiego garnka, by był przejrzysty i klarowny. Podajemy z makaronem, serduszka kroimy w plasterki, dekorujemy natką pietruszki i zajadamy ze smakiem.