Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, pożywne, lekkie, aromatyczne, proste
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 687
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy włoszczyznę i mięso (kura i serca). Gotujemy chwilę. Obraną, całą cebulę opalamy nad ogniem, aż do uzyskania ciemnej barwy, ale nie spalamy. Wrzucamy do wywaru w całości. Dodajemy kostki i trochę vegetty.
Kiedy mięso zmięknie, dodajemy resztę przypraw, koniecznie lubczyk - sporo (my dodajemy świeży, jeśli nie masz, może być suszony). Gotujemy na małym ogniu. Wszystkie składniki muszą być miękkie.
Po zdjęciu zupy z ognia, przecedzamy przez sito rosół do drugiego garnka, by był przejrzysty i klarowny. Podajemy z makaronem, serduszka kroimy w plasterki, dekorujemy natką pietruszki i zajadamy ze smakiem.