Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, pożywne, lekkie, aromatyczne, proste
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy włoszczyznę i mięso (kura i serca). Gotujemy chwilę. Obraną, całą cebulę opalamy nad ogniem, aż do uzyskania ciemnej barwy, ale nie spalamy. Wrzucamy do wywaru w całości. Dodajemy kostki i trochę vegetty.
Kiedy mięso zmięknie, dodajemy resztę przypraw, koniecznie lubczyk - sporo (my dodajemy świeży, jeśli nie masz, może być suszony). Gotujemy na małym ogniu. Wszystkie składniki muszą być miękkie.
Po zdjęciu zupy z ognia, przecedzamy przez sito rosół do drugiego garnka, by był przejrzysty i klarowny. Podajemy z makaronem, serduszka kroimy w plasterki, dekorujemy natką pietruszki i zajadamy ze smakiem.