Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88487
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11758
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1873
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88487
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11758
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1873
Składniki
Wykonanie: Ciecierzycę namoczyć w wodzie, następnie ugotować na półmiękko z dodatkiem soli. W międzyczasie cebulę, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju z dodatkiem papryki mielonej. Warzywa włożyć do garnka, zalać bulionem, zagotować, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i ciecierzycę. Po czym dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i gotować około 20 minut. Następnie włożyć udka z kurczaka i jeszcze chwilę podgotować. Potrawkę podawać z białym pieczywem.