Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy,efekt końcowy super.Chrupiące różyczki do obiadu lub przekąski. Bardzo polecam:)
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Składniki
Kalafiora umyć i podzielić na porcje.Ugotować różyczki w lekko osolonej wodzie 5-7 min. Odcedzić i wystudzić. Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej. Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym) Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego życzę!