Do góry

Dania główne Przepis na:

Różyczki kalafiora w panierce.

Różyczki kalafiora w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14912

Dodano:

Odsłon: 2266

Mało pracy,efekt końcowy super.Chrupiące różyczki do obiadu lub przekąski. Bardzo polecam:)

Składniki

  • Kalafior 1 szt.duży
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Tłuszcz do smażenia
  • Sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafiora umyć i podzielić na porcje.Ugotować różyczki w lekko osolonej wodzie 5-7 min.
    Odcedzić i wystudzić.
    Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej.
    Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym)
    Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń